Versiebeheer van documenten

In ‘OneDrive voor Bedrijven’ kan versiebeheer gebruikt worden.

Wanneer versies worden bijgehouden voor lijsten of bibliotheken, worden revisies in items en bestanden en de bijbehorende eigenschappen opgeslagen. Zo kunt u de inhoud beter beheren terwijl deze wordt gereviseerd en als dat nodig is een vorige versie terugzetten, bijvoorbeeld als u een fout maakt in de huidige versie. Versiebeheer is vooral handig wanneer meerdere mensen aan een project werken, of als gegevens meerdere ontwikkelings- en controlefasen doorlopen.

1drive07

Open het menu achter een bestand om de opties te zien en kies voor ‘Versiegeschiedenis

1drive09

Je kunt versiebeheer op de volgende manieren gebruiken:

  • Een versiegeschiedenis vastleggen    Als versiebeheer is ingeschakeld, kun je zien wanneer en door wie een item of bestand is gewijzigd. Je kunt ook zien wanneer de eigenschappen van een bestand zijn gewijzigd of wanneer de informatie over een bestand is gewijzigd. Bij bestanden kun je de opmerkingen zien die gebruikers over hun wijzigingen hebben toegevoegd.
  • De huidige versie door een eerdere versie vervangen    Heb je een fout gemaakt in de huidige versie? Of moet je een deel van een document herstellen dat je hebt verwijderd? Je kunt de huidige versie eenvoudig door een eerdere versie vervangen. De oorspronkelijke huidige versie maakt vervolgens deel uit van de versiegeschiedenis.
  • Een eerdere versie bekijken    Je kunt een eerdere versie bekijken, bijvoorbeeld om de aanwijzingen in een eerdere versie te raadplegen, zonder dat je de huidige versie overschrijft.