NetApp Simulator

Via de website van Netapp kun je, als geregistreerde gebruiker, de ‘NetApp Simulator’ downloaden. Dit is een Virtuele Machine die je kunt afspelen in VMWare player of in VMWare Workstation. Deze simulator is ter lering ende vermaeck en je kunt hiermee je PC of laptop gebruiken voor trainingsdoeleinden of om dingen uit te proberen voordat je dat op een productieomgeving doet. Het scheelt in ieder geval weer een geheel ingerichte test-omgeving…Na downloaden is het een kwestie van starten en er wordt gevraagd welke naam de storage moet krijgen en welke IP adressen deze gebruikt. Deze zijn dan in de range van de adressen die VMWare Workstation in de DHCP scope heeft.

image

Na installatie heb je dus een virtuele NetApp omgeving draaien.

image

Uiteraard kun je dan de ‘NetApp OnCommand System Manager’ installeren en vervolgens een verbinding maken met je virtuele NetApp omgeving.

image

Via Configuration –> System Tools –> Licenses kunnen de benodigde licenties ingesteld worden (de nummers vind je ook op de download pagina bij NetApp). Nu kunnen we volumes, LUN’s, Exports etc… aanmaken en configureren. Als test maak ik nu een volume aan, genaamd ‘laptop_database’ met een grootte van 21Mb. De LUN maak ik later met behulp van SnapDrive.