Magento zonder sample-data?

Na het installeren van een Magento webshop server is er alleen een leeg scherm te zien en de sample-data voor de shop is niet (mee)geïnstalleerd. Om toch sample-data te kunnen tonen in de shop is er de volgende oplossing.

Als eerste dient het geheugen voor php een beetje opgeschroefd te worden, standaard staat deze nu op 786Mb en dat dient gewijzigd te worden naar 2Gb.

Mijn Magento server draait in docker containers op een Kubernetes cluster en via de naam van de ‘pod’ kan ik een ssh-sessie openen naar de Magento server om het php.ini bestand te wijzigen. Om de sample-data uit te pakken eerst ‘unzip’ installeren.

# apt update 
# apt install -y unzip

Hierna even zoeken naar php.ini en gevonden in /opt/bitnami/php/conf/php.ini Wijzig de regel ‘memory_limit = 768M‘ naar ‘memory_limit = 2048M

# sed -i 's/memory_limit = 768M/memory_limit = 2048M/g' /opt/bitnami/php/conf/php.ini

Nu kunnen we met behulp van magento-commando’s de demo-data installeren. Magento-commando’s werken met php dus die binary zoeken we ook even op en wordt gevonden als /opt/bitnami/php/bin/php en het magento-commando /opt/bitnami/magento/htdocs/bin/magento. Het commando wordt dan:

# su - bitnami
$ /opt/bitnami/php/bin/php /opt/bitnami/magento/htdocs/bin/magento sampledata:deploy

Er wordt gevraagd om een user-authenticatie voor de repo.magenta.com repository. Die maak je aan via https://marketplace.magento.com. Hier kun je een account aanmaken en daarna onder je profiel ‘Acces Keys‘. De ‘public key‘ is dan de username en de ‘private key‘ het wachtwoord voor de authenticatie. Deze kun je opslaan in een ‘auth.json‘ bestand.

Nadat dit gereed is dient de setup van Magento de data in te lezen en dat doe je met een upgrade:

$ /opt/bitnami/php/bin/php /opt/bitnami/magento/htdocs/bin/magento setup:upgrade